Gepost door: myroadmap | april 20, 2010

Ah, Paris!

Soms moet een mens er eens tussenuit. En omdat ik hou van roadtrips (inclusief kruimelen in de auto, zoeken naar een goeie buitenlandse radiozender en Belgische nummerplaten spotten) sprongen we in de auto voor een weekendje Parijs. Parijs is niet alleen de stad van licht en romantiek, maar ook van de mooiste koekjes ter wereld: de ‘macaron de Paris’. Oui, oui, madame!

De macaron (een fijn koekje op basis van eiwit, suiker en amandelen) heeft volgens Proeven de cupcake van de troon gestoten als meest populaire ‘baksel’ in 2010. Veel heb ik daar persoonlijk nog niet van gemerkt, behalve in Parijs. Overal lopen mensen rond met de pistachegroene zakjes van patissier La Durée, dé place to be voor de verfijnde ‘macaron de Paris’. Deze koekjes zijn niet alleen supermooi, maar ook bijzonder lekker. Mijn persoonlijke favorieten zijn cassis-lavendel, rozenwater, oranjebloesem en bergamot.

Zelf macarons maken is een delicate klus, maar ik probeer het zeker nog eens. Macaron de Paris

Genoeg gesnoept! Behalve macarons hebben we in Parijs ook lekker thais gegeten in het gezellige restaurant Mme Shawn. En dan een absolute aanrader voor ‘hungry eyes’: dinner and a show in de Moulin Rouge. Bijna twee uur spektakel vol mooie mensen, acrobatie en een gigantisch aquarium met slangen. Doen! J’aime Paris.


Plaats een reactie

Categorieën