Gepost door: myroadmap | december 5, 2010

Speculaasjes

Hasseltse speculaas, speculaas in mooie figuurtjes, pasta voor op de boterhammen, speculaasjes in plastiekjes, gevuld met marsepein, en van die hele lekkere van Philippe’s Biscuits – gebrevetteerde hofleverancier van de Sint- uit Antwerpen. Om te soppen in de koffie, om tiramisu mee te maken, of gewoon voor tussen een boterham. Speculaas is altijd lekker, en helemaal niet moeilijk om te maken.

Speculoos

Ingrediënten

– 100gr boter

– 150gr bloem

– 50gr gemalen amandelen

– 175gr cassonadesuiker

– 1 eierdooier

– 1el speculaaskruiden (ik vind die van op de zaterdagmarkt in Antwerpen lekker)

– 1/2kl bicarbonaat

– scheutje koude melk

Werkwijze

– Kneed de boter en de suiker.

– Voeg de eierdooier toe.

– Doe er de gezeefde bloem en het amandelpoeder bij.

– Meng de speculaaskruiden en de bicarbonaat door het deeg, meng alles tot een glad geheel en doe er een klein scheutje koude melk onder.

– Draai het deeg in een plasticfolie en laat 2u opstijven in de koelkast.

– Rol het deeg uit tot ongeveer 1cm en leg het op een bakplaat (met bakpapier)

– Bak op 200°C tot het oppervlak mooi bruin wordt en een beetje begint te barsten (ongeveer 10-15min). Je kan er ook even aan voelen: het deeg mag nog wat meegeven, maar mag niet meer rauw zijn.

Snijd de speculaaskoek in vierkantjes als het nog niet volledig is afgekoeld.


Plaats een reactie

Categorieën