Gepost door: myroadmap | november 11, 2008

A Little India in Gent

Eigenlijk had ik nog niet echt vaak Indisch gegeten, maar tijdens onze reis door Maleisië en Singapore kon ik er niet naast en nu ben ik – zacht gezegd – een fan. Je krijgt er in elk klein eethuisje een palmblad voorgeschoteld, waarop een viertal hoopjes dampende curry’s worden gelepeld. Kikkererwten, lam, groenten en kip. Uit een eigenaardig oventje komt een naanbrood met komijn en je krijgt ook gelijk een schaaltje komkommerraïta. Kwestie van de brand te kunnen blussen die zo meteen in je mond zal uitbreken. Indisch eten is enkel voor mensen met een vuurvaste maag. Na de eerste hap curry krijg je een blos, na de tweede krijg je het warm en na de derde begin je oncontroleerbaar te zweten. Vapeurs!

little-india1

Nu ja, zo was het Indisch eten in Singapore en Maleisië. Als je in België Indisch bestelt zijn de gerechten meestal aangepast aan onze Westerse normen. Een beetje braver, dus. Het palmblad wordt vervangen door een gewoon bord of in het slechtste geval een soort wieldop met een hokje voor elk gerecht. Ook de hotness is draaglijker. Gelukkig of jammer, ik ben er nog niet helemaal uit.

Tijd dus om een goed adresje te vinden dichter bij huis. Saffraan in Antwerpen is een verfijnd Indisch restaurant, maar wij waren vooral aangenaam verrast door Raj in Gent. Het interieur ziet er sprookjesachtig uit – geen Bollywood kitch – en het eten is er simpel en lekker. Normaal ben ik niet zo’n fan van aperitiefjes, maar het huisaperitief met rozensiroop was een verrassend lekker en een fantastisch alternatief voor de stoffige Kirr Royale. Ik was verkocht. Heel onze tafel nam eensgezind de rijsttafel als hoofdgerecht. Daarbij horen drie schaaltjes curry naar keuze (vlees, vis of vegetarisch – hot or not) met naanbrood, rijst of chapati (een soort plat brood). Alleen de madrascurry viel een beetje tegen, maar met 20 andere curry’s zijn er genoeg alternatieven. Een verfrissende ‘lassi gulaam’ om af te ronden en mijn avond was geslaagd. Een aanrader voor wie van Indisch houdt!


Reacties

  1. goeie tip voor als we een keer naar ‘over ’t water’ gaan!

    Saffraan in Antwerpen is zeker een aanrader op maandag. Dan kan je een ‘instapmenu’ kiezen om kennis te maken met de Indische keuken.

    Leuke blog trouwens 😉


Plaats een reactie

Categorieën